Lyckad träning och kycklingvingar.

Åh, vad det är härligt med hund ibland!

Imorse åkte vi och tränade i Callabalikens alldeles egna skog tillsammans med hunden E, som är en stilig jaktlabbehane, och vidhörande matte M. Trots medlemskap i brukshundsklubben är såväl C som hussen och matten helt obevandrade inom bruksvärlden och det var otroligt roligt att träna ihop med dessa bruksrävar och se hur olika grenar och tankesätt kan ha nytta av varandra.
 
Lilla C skötte sig i princip exemplariskt. Det var ett eller två tillfällen när koncentrationen inte riktigt räckte till men utöver dessa var hon en dröm att jobba med. Men jobba kan hon, det vet vi ju. Det är ju det här med att sitta still, vara passiv och ha tråkigt som är svårt. Att inte gå upp i stress i sällskap av andra hundar. MEN TILL OCH MED DET fixade hon idag! Hon fick ligga och vänta medan vi hjälpte till att träna E och sedan byttes vi av och C låg helt tyst och avslappnad och väntade på sin tur. Jag höll ett halvt öga på henne hela tiden eftersom hon aldrig blivit lämnad på det viset och för att jag anser att det är en ganska stor mental påfrestning, men hon lade till och med ner hakan mot marken några gånger. Vad är det som händer? Var är min kaos-Callabalik?
 
Båda hundar skötte sig jättebra och såväl mattar som husse och hundar var glada och nöjda när de travade tillbaka mot bilarna. C och matte somnade tätt ihop i soffan och på kvällen åkte hela familjen iväg och köpte drive through-mat på Max, ty matten cravade efter chilli cheese tops. Fröken C fick som vanligt smaka på lite kyckling - det är hennes och mattens guilty pleasure - men ärligt talat hade hon förtjänat det idag. Min stjärna.
 
Mattens lillfis ligger och spanar bland ormbunkarna.
 
/Matten
 
Upp