Aktivitet i passiviteten. Och passivitet mellan aktiviteterna.

Idag välkomnar vi en ny kategori i denna blogg: rallylydnad. Men för att ta saker och ting i kronologisk ordning bör vi börja med en genomgång av gårdagens tisdagsträning.
 
Igår var vi väldigt många hundar och förare på träningen, säkert runt 10-11 stycken. Vattenarbete stod på schemat och det C gjorde var att vänta, vänta, gå fot, vänta, bära en dummy, vänta, gå fot och vänta. Vi har alltså gått helt back to basics med hennes apporteringsträning just nu, för så länge hon inte kan hålla sig i skinnet och vänta så ska hon inte få springa efter dummys. Så det blir en kort redogörelse för tisdagsträningen. C och hussen höll sig en bit i från och C hade väldigt svårt att slappna av. I slutet lade hon sig ner på sidan och somnade nästan, så vi får väl säga att målet med träningen uppnåddes och vi får vara nöjda med det just nu.
 
Ikväll var det dags för Callabalikens rallylydnadspremiär. Jag proppade fickorna fulla med äckliga små köttbullebitar och sedan åkte vi in till lokalen där vi skulle vara. Inomhusträning - himla lyxigt! Ny lokal, många nya hundar och en helt ny upplevelse för C. Hur hanterade hon det? Helt fantastiskt! Hon var en sådan stjärna och både hund och matte tyckte det var toppenroligt. Emellan aktiviteterna så lade hon sig direkt ned på sidan och väntade på nästa moment med en suck, precis som jag vill ha det. Nu är hon så slutkörd och så fullproppad med godis att hon inte ens frågar om kvällsmat - fast vi gått över tiden med en halvtimme.
 
Fantastiska lilla hund!
 
 
/Matten
Upp