WT-resultat och pannkaksfest

 
Vi gjorde det! Ännu ett av årets mål genomfört: start på WT!
 
Som jag nämnt tidigare så var det hussen som fick äran att debutera med Callfisen och då valpar under fyra månader inte får vistas på platsen så fick jag och lillfisen vackert stanna hemma när de åkte hemifrån i arla morgonstund, så detta inlägg har författats i samarbete med allas vår husse.
 
Ruta 1 - 0 p
Kort markering, skytten till vänster och kastaren till höger. Kastet gick med svag vinkel rakt mot dem och landade bakom en sten. Callabaliken befann sig i ett explosivt tillstånd och sprang rakt över dummyn långt ut i skogen. Hussen avbröt på domarens inrådan.
 
Ruta 2 - 12 p
Detta var den första rutan som de startade i och således också Callfisens första erfarenhet med skott i samband med jobb. Vi har tränat mycket med skott i bakgrunden (träningsplats invid en skjutbana) men nu var det ju tystnad-skott-apport, vilket var helt nytt för henne. Skytten något till vänster och kastaren bakom ett krön. Kastet gick lågt och långt och hamnade dolt bakom ett annat krön, och hunden som hade fokuserat på skytten vid skottet hade inte sett markeringen. Callfisen sticker iväg i 180 och söker sig till skytten för att leta dummy men tar sedan ut svängarna och lyckas hitta apporten ganska snabbt. Fin inleverering. Domaren tyckte att hon var "söt som en docka" och jag räknar kallt med att de fick några pluspoäng där.
 
Ruta 3 - 18 p
Här ingick en passage med löst fotgående på cirka 20 meter innan apporteringen. Fotgåendet löste hon väldigt bra med en liten påminnelse. Platsen var ganska öppen och skytten och kastaren stod till vänster om dem. Kastet gick till höger och Callfisen gjorde en perfekt markering och en fin inleverering.
 
Ruta 4 - 20 p
Den här rutan innebar en ganska brant sluttning. Callfisen hade fattat vad det hela gick ut på nu, hade skakat av sig den inledande stressen och var superfokuserad. Dummyn landade bakom en rotvälta och C hade stenkoll på var den befann sig. Hon stack som en pil, försvann snabbt in under rotvältan och tillbaka lika snabbt med en perfekt avlämning. Full pott! Bonus: Callfisen var en av blott två hundar som fick 20 poäng på denna ruta.
 
Ruta 5 - 18 p
Här ingick ännu en passage av löst fotgående, ca 25 meter. Vid en snitsel stannade de och skottet gick från nedanför en kulle. Kastaren stod ovanpå kullen och kastet gick längs med krönet och landade mitt i backen. Återigen hade C stenkoll och stack som en pil, plockade upp, och lika snabbt tillbaka. Inlevereringen var dock inte perfekt då hon tog en liten omväg precis innan avlämningen och där fick de ett litet avdrag. Domaren var imponerad och tyckte det var synd på avlämningsmissen.
 
Kort sagt så blev WT-debuten en succé. Vi anmälde utan några som helst förväntningar på oss och C levererade i en helt ny situation. Jag var stolt över såväl hussen som Callfisen och bjöd som utlovat på pannkakor för att belöna en bra prestation. Tänk att vår lilla kaoz-fis kan hämta dummys som ett pro även när andra tittar. Och det kan vara så att de redan är anmälda till ännu ett WT...
 
Välförtjänt pannkaka med glass
 
/Matten
Upp