Träning igen.

Linjetag, fast lite kallare än igår...
 
Igår var det tisdag vilket betyder träning hos bästa Tränarn. Jag har inte följt med de senaste träningarna eftersom jag har vaktat valp, så det var väldigt roligt att få komma iväg.
 
Hussen körde hund och de skötte sig bra. Det var bara Callfisens brorsa och en annan hanhund på träningen och kvällens tema var linjer på öppen klass-avstånd. Linjerna låg vid klockan 12 och klockan 9, och till en början skulle de bara hämta dem en och en. Sedan utökades övningen till att innefatta att en hund tog en markering samtidigt som en annan hund gick på linjerna. Själva apporterinsgsarbetet skötte C jättefint, men hon var lite ofokuserad i stadgan (typ nosade på marken runt om kring, stresstuggade på en pinne) och så kom hon tillbaka med två dummys när hon fick testa en dold linje.
 
Det var dock övervägande positivt beteende från Callabalikens sida och såväl Tränarn som brorsans ägare var riktigt imponerade över hennes utveckling. Hon har en hög lägstanivå nu, konstaterade vi.
 
Det känns bra nu!
 
Vilden fick träffa sin brorsa som bor kvar hos uppfödaren och hon hade nog kunnat tänka sig att stanna där ett tag till. De hade riktigt roligt ihop, och så lika de var! Vildhunden är lite större och mer långbent än sin bror, och han har den där ljuvliga foxröda färgen, men att de är syskon råder det inte några som helst tvivel om.
 
/Matten
Upp