Lugn och duktig lill-hund!

Jag har egentligen väldigt mycket att skriva i den här bloggen sedan sist. Vi har varit på valpkursstart med lillVilden, varit på äventyr och provat dogtrail och agilitytunnel med densamme, startat på WT med Callfisen, varit och tränat för bästa Tränarn och i detta nu så är hussen och Callfisen iväg och startar på spårprov.
 
Men WT, träning och spårprov har en sak gemensam: jag var inte där... så det är endast de första två aktiviteterna som jag kan göra rättvisa utan hussens hjälp. Vi får ta en sak i taget.
 
Prova-på-dag med Vildhunden
När Callabaliken startade på WT så passade jag och Vildhunden att åka iväg (tillsammans med min mor och hennes labradorer) på en tillställning där man kunde prova på olika hundsporter med sin hund, mest för miljöträning. Vilden var så ovild det bara går att bli och gick lugnt runt på området och kikade på alla andra hundar. En border terrier på dryga halvåret kom fram och ville hälsa och leka med henne men hon hade noll och inget intresse i någon jäkla terrier och gav henom fingret (tassen?) och gick för att hänga med sitt labbegäng istället.
 
Det finns ju inte mycket man kan göra med en liten bebis men det fanns en dogtrailbana som vi bestämde oss för att ta oss an. Det var en bana med olika läskiga underlag och skramlande saker, och någon liten problemlösningsdel. Första hindret var ett litet hopphinder och där travade Vildhunden glatt mellan hinderstöden utan att märka att det vilade en liten pinne på dem. Sedan var det slalom mellan koner, ett minimalt litet A-hinder typ 30 cm över marken och ett balansbräde som hon skuttade runt på utan att märka att den vippade. Presenningen hon skulle gå över skuttade hon glatt över ("hihihi, det låter askalas när man går här, matte!!")  och så in en liten tunnel med flärpar som hängde ner över utgången ("det finns ju GODIS här inne, matte!!!"). Till slut fick hon välta PET-flaskor och leta godis i en kartong full med tomma PET-flaskor. Alltsammans klarade hon finemang och det fanns inte en tillstymmelse till rädsla eller osäkerhet för saker som skramlade eller konstiga underlag. Duktig!
 
Sedan gick vi och provade en agilitytunnel, och det var ju inte några problem det heller. Summa summarum hade Vildhunden en riktigt rolig dag och jag var så himla imponerad av hennes lugn och självförtoende i situationen. Heja henne!
 
 
Trött hund somnade sedan sött i förarsätet...
 
/Matten
Upp