Första öppenklassträningen!

Idag var det dags för Callabaliken att avancera ett steg i spårträningen, för snart är det dags för öppen klass! Vi mötte upp spårinstruktören på en av hennes spårmarker där hon tidigt imorse hade förberett tre spår: ett kort, för att bara testa startruta, ett lite längre med startruta och så ett spår på 400 meter med startruta, återgång och oblodade vinklar för att verkligen sätta Callabaliken på prov. Instruktören sade att hon inte brukar göra spåren så svåra för en hund som provar första gången men hon gjorde det till oss för att hon trodde att C skulle fixa det. Och som hon gjorde det.
 
Visst var det varmt som tusan och visst var C stissigare än vanligt. Hon har väl inte fått jobba ordentligt på ett tag och instruktören är en av hennes absoluta favoritmänniskor på jorden, så det gjorde att stressen kanske var lite onödigt hög under träningspasset. Jag valde att inte fokusera så mycket på transporten till och mellan spåret, för då skulle vi varit kvar än. Det får vi ta nu när vi övar ensamma.
 
Men återgången och den oblodade vinkeln direkt efteråt gjorde hon som en dröm och jag var så glad över min lilla flamsmössa. Vi har tre gånger till inbokade innan vi anmäler och instruktören tyckte att vi skulle gå ett ordinarie prov redan nu i september. Hujedamig.
 
Det var en fin avslutning på den här semestern. Imorgon börjar jag jobba igen och det kommer dessvärre  bli mycket mindre tid till hundträning. Men vi kör på så gott vi kan och så länge kvällarna är någorlunda ljusa är det ju faktiskt inget problem.
 
Varm och taggad hund redo för att spåra.
 
/Matten
 
 
 
 
 
 
Upp